Taal:

nlensvbefrde

Veilig en verantwoord keramiek

Keramiek is de laatste jaren steeds populairder geworden als materiaal voor keukenwerkbladen. Deze populariteit is eenvoudig te verklaren door de bijzonder praktische eigenschappen; keramiek blinkt uit in kras-, hitte- en vlekbestendigheid.

 

Garanties voor voedselveilig keramiek

Al onze leveranciers van keramisch materiaal zijn gecertificeerd conform de normen van NSF. Deze grote, onafhankelijke organisatie houdt zich bezig met het testen en keuren van materialen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Aspecten die van groot belang zijn als het gaat om een keukenblad natuurlijk. Bekijk bijvoorbeeld de certificaten van:
– Neolith: NSF en GreenGuard
– Laminam: NSF

 

Maatschappelijke betrokkenheid

De keramiekproducenten waarmee we samenwerken, zijn niet alleen bezig met voedselveilige producten, maar ook met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo bestaan veel materialen van Laminam voor 20 tot 40 procent uit gerecyclede materialen en doet Neolith jaarlijks een substantiële bijdrage aan de Pepitamola Foundation, die zich inzet voor gezinnen die een kind met Down-syndroom hebben. Daarbij schonk Neolith tijdens de Coronacrisis €300.000 aan ziekenhuizen in de regio Castellón (Spanje).