Taal:

Samenwerkingspartner: Keukencentrum Berkers

 

Keukencentrum Berkers is al ruim 45 jaar een bekende naam in Deurne, de plaats waar ook de fabrieken van Jetstone zich bevinden. Leuk detail, we zijn zelfs bijna buren! Berkers is al sinds de oprichting van Jetstone een gewaardeerde samenwerkingspartner. Onlangs spraken we directeur Ad van de Meulenreek over de samenwerking tussen onze bedrijven.

 

“Dat onze bedrijven zich zo dicht bij elkaar bevinden, draagt uiteraard bij aan de prettige manier van samenwerken die we aan weerszijden ervaren. Onze medewerkers staan bijna dagelijks met elkaar in contact en komen uit de omgeving van Deurne. Dat maakt dat we op gemoedelijke, Brabantse wijze met elkaar omgaan en dat de samenwerkende teams elkaar goed kennen. De lijnen zijn kort en we denken samen op een oplossingsgerichte manier na over uitdagingen die zich voor doen.”

 

Jetstone verzorgt voor Keukencentrum Berkers een groot deel van de montages en inmetingen. “We plannen met elkaar vrij ver vooruit, maar als er iets veranderd moet worden is er altijd de flexibiliteit om de planning aan te passen. Zo moest een werkblad onlangs, net voordat het bij Jetstone in productie ging, toch een paar centimeter dieper worden. In samenspraak werd dit snel geregeld en binnen de kortste keren had de consument het blad in de juiste maten op zijn nieuwe keuken liggen!”

 

Ook het contact tussen de directeur van Jetstone (John) en Ad zelf is goed. “Bij zo’n contact horen natuurlijk ook de extra mooie dingen. Zo ging ik eens met een aantal collega’s op bezoek bij een leverancier van keramieken platen in het Spaanse Valencia. Daar hebben we behalve van het bezoek aan de fabriek, ook genoten van enkele cerveza’s en een mooie fietstocht door de stad.”

 

Ad is sinds 2012 directeur en mede-eigenaar bij Keukencentrum Berkers. “Toen ik bij Berkers begon zaten we midden in de crisis. Op dat moment heb ik besloten om, naast het open gaan op zondag, juist extra te investeren in ons pand. We hebben flink verbouwd; van een gesloten ruimte met een indeling in blokken maakten we de stap naar een indrukwekkende open showroom.”

 

De manier waarop keuzes gemaakt zijn tijdens deze verbouwing zijn kenmerkend voor de manier waarop Ad leiding geeft aan zijn bedrijf. “We proberen zoveel mogelijk regionaal in te kopen en te regelen. Zo komen de vloer, nieuwe led-verlichting en ook onze auto’s uit Deurne. De levende mos-bekleding van de trap heeft een partner uit Someren ontwikkeld en geplaatst. Hiermee zorgen we voor binding met de lokale markt en daarnaast is het een duurzame keuze.” Dit duurzaamheidsaspect komt terug in het hele pand van Keukencentrum Berkers, zo is het gebouwd met duurzame materialen en speelt energiebesparing een belangrijke rol. Er is geen cv-installatie, geen koelinstallatie en zelfs geen gasaansluiting: alles wordt geregeld door milieuvriendelijk gebruik van aardwarmte of -koude.

 

De laatste hand aan de grote verbouwing werd onlangs gelegd, dus de showroom is nu helemaal klaar voor een duurzame toekomst. “Een toekomst waarin”, zo voorspelt Ad, “keramiek en Dekton in werkbladen nog een opmars zullen maken, vooral door de enorme populariteit van de marmerlook. Een goede voorbode dus voor een prettige samenwerking, die hopelijk nog lang zal duren!”

Samenwerkingspartner: Bours Keukens

Met ruim 50 jaar ervaring, mag Bours Keukens zich met recht een vertrouwde keukenspecialist in Limburg noemen. We spraken met Celine en Sharon over hun familiebedrijf, over de samenwerking met Jetstone en over chocolade.

Lees verder

Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal vernieuwde in de eerste helft van dit jaar zo’n 550 cottages. Wij mochten een mooie bijdrage leveren aan dit project, met het leveren van de werkbladen voor de keukens.

Lees verder